En grön och frisk sorbet som passar att servera efter en het måltid. Denna sorbet passar också att servera tillsammans med en söt mandelkaka.
Ingredienser
2½ dl vatten
2 dl socker
4 kiwi (stora)
Saft av 1 citron
Till garnering
1 kiwi i skivor
Citronmeliss och/eller chokladrån
Instruktioner
- Koka vattnet och sockret till en simmig sockerlag och låt svalna (detta kan med fördel göras dagen före eller i större mängd för fler sorbeter).
- Dela kiwin i halvor och gröp ur fruktköttet. Mixa eller mosa till en puré. Blanda med den kalla sockerlagen, häll också i citronsaften. Mixa till en slät konsistens. Kör i glassmaskin till önskad konsistens eller frys den.
- Serveras i kulor tillsammans med lite skivad kiwi och ett chokladrån. Garnera gärna med några blad citronmeliss också.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Supersmaskigt, kommer nog ta en aning mindre socker nästa gång. Klar 5:a