Kiwisorbet

Serverar: 4 portioner

En grön och frisk sorbet som passar att servera efter en het måltid. Denna sorbet passar också att servera tillsammans med en söt mandelkaka.

Ingredienser

  • 2½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • 4 kiwi (stora)
  • Saft av 1 citron
  • Till garnering
  • 1 kiwi i skivor
  • Citronmeliss och/eller chokladrån
  • Instruktioner

    1. Koka vattnet och sockret till en simmig sockerlag och låt svalna (detta kan med fördel göras dagen före eller i större mängd för fler sorbeter).
    2. Dela kiwin i halvor och gröp ur fruktköttet. Mixa eller mosa till en puré. Blanda med den kalla sockerlagen, häll också i citronsaften. Mixa till en slät konsistens. Kör i glassmaskin till önskad konsistens eller frys den.
    3. Serveras i kulor tillsammans med lite skivad kiwi och ett chokladrån. Garnera gärna med några blad citronmeliss också.

    Liknande recept

    4 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (1)

    gertluddpowwel 26 september 2013

    Supersmaskigt, kommer nog ta en aning mindre socker nästa gång. Klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben