Vit chokladkräm med kiwisorbet och passionsfrukt
Läskande syrlig frukt möter lite sträv och söt chokladkräm.
Elegant, både på bordet och i munnen!
275 kalorier per portion
13 g fett, 6 g protein, 31 g kolhydrater
Ingredienser
6 kiwi
3 msk florsocker
½ dl vatten
100 g vit choklad
1 dl turkisk yoghurt
2 stora passionsfrukter
Instruktioner
- Skala kiwin och skär den i mindre bitar. Mixa kiwi, socker och vatten stötvis (för att inte de fina svarta fröna ska mixas sönder) med en stavmixer.
Häll kiwismeten i en form och frys minst 2 timmar.
Rör några gånger i glassen med en gaffel under tiden.
- Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad. Tillsätt den smälta chokladen till yoghurten och vispa till en slät smet.
Halvera och skrapa ut köttet från en passionsfrukt i krämen.
Fördela den i 4 glas och ställ i kylen minst 15 minuter.
- Gröp ut köttet från andra passionsfrukten över chokladkrämen i glasen.
Toppa med en kiwisorbet kula och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)