Vit chokladkräm med kiwisorbet och passionsfrukt

Serverar: 4 portioner

Läskande syrlig frukt möter lite sträv och söt chokladkräm. Elegant, både på bordet och i munnen! 275 kalorier per portion 13 g fett, 6 g protein, 31 g kolhydrater

Ingredienser

  • 6 kiwi
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl vatten
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 stora passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Skala kiwin och skär den i mindre bitar. Mixa kiwi, socker och vatten stötvis (för att inte de fina svarta fröna ska mixas sönder) med en stavmixer. Häll kiwismeten i en form och frys minst 2 timmar. Rör några gånger i glassen med en gaffel under tiden.
    2. Finhacka chokladen, smält den i ett vattenbad. Tillsätt den smälta chokladen till yoghurten och vispa till en slät smet. Halvera och skrapa ut köttet från en passionsfrukt i krämen. Fördela den i 4 glas och ställ i kylen minst 15 minuter.
    3. Gröp ut köttet från andra passionsfrukten över chokladkrämen i glasen. Toppa med en kiwisorbet kula och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben