Kiwisorbet med varm kiwifrukt och banansalsa

Serverar: 4 portioner

Sommar!!!!!!!! Detta recept kommer från Nya Zealand.

Ingredienser

  • 150 g strösocker
  • 1,8 dl vatten
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 3 msk pressad limesaft
  • 6,25 dl pure kiwifrukt
  • Sås
  • 3.25 dl vatten
  • 0,8 dl socker
  • 1 tsk romextrakt
  • 0,6 dl pressad limesaft
  • 4 skalade kiwifrukter delade i klyftor
  • 4 små skivade bananer
  • Instruktioner

    1. Värm upp socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lyft bort från plattan och låt det svalna en stund.
    2. Blanda ihop sirapsblandning, citron och lime. Ställ in det i kylskåp tills det är mycket kallt. Rör ner kiwifrukten Pure´. Häll i en glassmaskin och frys enligt bruksanvisningen.
    3. Sås: Värm sockret och vattnet i en kastrull. Koka upp. Sänk värmen och sjud tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt romextrakt och limesaft.
    4. Tillsätt kiwifrukt och sjud i 3 minuter. Tillsätt bananer och sjud i 1 minut. Servera den var ovanpå sorbeten.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben