Kladdig chokladpaj

Serverar: 12 portioner

En liten bit till efterrätten sitter bra.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g Smör
  • 2 msk Crème Fraiche
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2.5 dl Matlagningsgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 350 g osaltat Smör
  • Dekoration
  • Kakaopulver
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    Mixa mjöl, smör, crème fraiche och salt till en pajdeg. Kavla ut och fodra en pajform med degen. Ställ formen i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter, den ska inte få för mycket färg. Täck ev. med folie. Koka upp grädden. Tag kastrullen av värmen, rör ned chokladen i bitar samt smör och socker. Låt smeten kallna nästan helt innan den hälls över i det gräddade pajskalet. Ställ pajen kallt i minst 2 timmar i kylskåp eller 30 minuter i frys. Pudra över kakao pulver och severa, ev. med en klicka grädde.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben