Kladdig jordnötskaka med honungsrostade jordnötter

Serverar: 10-12 portioner

En syndigt god kaka som smälter i munnen!

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 200 g jordnötssmör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl jordnötter
  • 3 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
    2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner jordnötssmöret. Ta bort från värmen och tillsätt socker och ägg. Blanda noga.
    3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
    4. Rosta jordnötterna i en torr och varm stekpanna. Ringla över honungen och låt den smälta över nötterna och rör runt tills de fått en fin gyllene färg.
    5. Toppa den färdiga jordnötskakan med de kladdiga och varma nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben