Kladdig päron- och ingefärspudding

Serverar: 4 portioner

Har man väl dragit fram grillen och grillat så varför inte avsluta med en dessert på grillen.

Ingredienser

  • Smör att smöra med
  • Mjöl att pudra med
  • 1 moget päron
  • 75 g smör
  • 1.75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.25 tsk bikarbonat
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 krm riven muskot
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 vispat ägg
  • Instruktioner

    1. Pensla fyra små formar med lite smör. Pudra med mjöl och ställ åt sidan.
    2. Skala päronet, kärna ur och dela det i fyra delar. Tärna bitarna fint. Dela upp bitarna i de fyra formarna. Lägg 50 g av smöret i en kastrull tillsammans med farinsockret och värm försiktigt, rör tills sockret har smält och blandats med smöret. Häll det över pärontärningarna och ställ åt sidan.
    3. Sikta mjöl, bikarbonat, ingefära, kanel och muskot på ett ark bakplåtspapper.
    4. Smält resten av smöret, ta från värmen och vispa i sirapen. Se till att det har svalnat innan ägget vispas i. Vispa i de torra ingredienserna.
    5. Dela upp smeten i de fyra formarna. Ställ formarna på grillgallret och grilla på medelvärme under lock, ca 18-20 minuter. Låt puddingarna svalna något och vänd sedan upp dem och servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben