Den här kakan fick jag tips om på radion och den har jag gjort flera gånger i jul. För den som har några kalas kvar kan detta vara en god och enkel lösning på kakan till kaffet/efterrätt. Den har gått åt som smör och alla gäster vill ha receptet, så då får ni det också. Jag tog bara 2 dl socker andra gången, då jag tyckte den var väl söt med 3 dl. Har du inte färdig påse pepparkaskrydda hemma kan du blanda till mitt andra alternativ. 1 msk kyddor är ungefär 6 g. Lycka till!
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2-3 dl strösocker
1 påse pepparkakskryddor, 15 g (eller 1 msk kanel, 1 msk ingefära och 1 msk kryddnejlika)
1 1/2 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten ca 2 liter. Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst. Det går bra att använda både farinsocker, råsocker och vitt socker efter tillgång och smak. Rör ner smör, kryddor och mjöl.
- Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen. Kakan ska vara lös i mitten. Låt den kallna före servering. Kan serveras med eller utan grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)