Kladdiga chokladbakelser

Serverar: 12 portioner

Underbart mjuksega och kladdiga chokladbakelser som kan varieras i oändlighet. Rör ner lite hasselnötter och russin i smeten, smaksätt med apelsin eller mint, eller toppa de färdiggräddade bakelserna med vispad grädde och jordgubbar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl (90) g vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Ev. smaksättning ex. hasselnötter, russin
  • Garnering
  • Valfritt ex. grädde, bär, frukt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
    2. Skeda upp smeten i 12 mazarin- eller muffinsformar.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i knappt 15 minuter. Bakelserna ska fortfarande vara lite kladdiga. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben