Kladdiga kokoskakan

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Alla älskare av kladdkakor, prova denna! Lite ovanlig, men också ovanligt god!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kokos
  • 100 g smält margarin
  • 50 g hackad mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en låg rund form, helst med löstagbar botten.
    2. Rör ihop ägg och socker. Rör i mjöl, kokos, smält margarin och den hackade blockchokladen.
    3. Häll smeten i formen och grädda i 175º i ca 45 minuter.
    4. OBS! Kakan skall vara lite kladdig inuti, så känn gärna med sticka redan efter ca 35 minuter.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (1)

    Heisjo 15 juli 2008

    Supersmaskig. Men jag rekommenderar att man använder en teflonform för annars fastnar den lätt. Jag använde en silikonform och kakan såg ut som 3:e världskriget när jag stjälpte upp den, men smakade underbart gjorde den*smile*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben