Kladdiga kolamuffins

Serverar: 24 portioner

Härligt kladdiga muffins med kolasmak!

Ingredienser

  • 500 g urkärnade dadlar
  • 5 dl vatten
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • Drygt 1 krm salt
  • 2 1/4 dl mjukt mörkt farinsocker
  • 4 medelstora ägg
  • 12 msk rapsolja
  • 8 msk dulce de lecce
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar.
    2. Lägg dadlarna i en matberedare, häll i vattnet och mixa till en grov puré.
    3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sockret.
    4. Vispa samman ägg lätt i en stor tillbringare eller skål och rör sedan i dadelpurén, oljan och sirapen. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
    5. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de är gyllenbruna och känns fasta.
    6. Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5 min, servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt dem kallna. Bred en tesked dulce de lecce över varje muffins före servering.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben