Kladdiga minimuffins med dumle- och chokladganache

Hittade receptet i någon tidning.

Ingredienser

  • Muffins
  • 150 g dumlekola
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2,5 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1/4 tsk bakpulver
  • Ganache
  • 50 g dumlekola
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Ev strössel
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Placera minimuffinsformar i en minimuffinsplåt. Spara 10 kolor till senare. Hacka resten av kolorna. Skär smöret i tärningar. Grovhacka chokladen. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör tills allt smält ihop. Vispa i socker. Låt stå i några minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Vispa tills allt är blandat. Vänd ner den hackade dumlen. Fyll formarna till ca 2/3. Dela kolorna i fyra bitar vardera. Tryck sedan ner en bit i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
    2. Ganache: Skär kolan i bitar. Grovhacka chokladen. Smält ihop choklad, kola och grädde i en kastrull på svag värme. Rör till en slät smet. Häll ganachen över muffinsen. Garnera ev med strössel.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben