Kladdkaka med nötter, browni brownie

Serverar: 10 portioner

Recept på kladdkaka som är en klassisk kladdig chokladkaka. Brownie eller brownies är ameriakansk variant av kladdkaka fast då brukar den bakas lite längre i ugnen. Här är en lite lyxigare kladdkakavariant med riktig choklad, honung och nötter.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 240 g mörk choklad (helst 70% kakao)
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl flytande honung
  • 4 ägg
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl skållade mandlar
  • 2½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (cirka en halv ugnsplåt, 25 x 35 cm eller en rund springform) med lite smör.
    2. Tärna smör och bryt choklad samt rör under försiktig uppvärmning i mikro eller över vattenbad ut med honung till slät massa.
    3. Krossa eller hacka nötterna och blanda i dem. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta under omrörning ner i chokladsmeten.
    4. Vänd i ett ägg i taget under omrörning. Baka i cirka 30 till 50 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Testa med toppen på en kniv.
    5. Servera kladdkaka med yoghurtglass, vanlig vaniljglass, grädde smaksatt med likör eller vaniljyoghurt. Söt sherry eller kaffe samt likör eller avec passar bra till kladdkaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben