Kladdkaka med nötter, browni brownie
Recept på kladdkaka som är en klassisk kladdig chokladkaka. Brownie eller brownies är ameriakansk variant av kladdkaka fast då brukar den bakas lite längre i ugnen. Här är en lite lyxigare kladdkakavariant med riktig choklad, honung och nötter.
Ingredienser
250 g smör
240 g mörk choklad (helst 70% kakao)
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl flytande honung
4 ägg
2 dl valnötter
2 dl skållade mandlar
2½ dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form (cirka en halv ugnsplåt, 25 x 35 cm eller en rund springform) med lite smör.
- Tärna smör och bryt choklad samt rör under försiktig uppvärmning i mikro eller över vattenbad ut med honung till slät massa.
- Krossa eller hacka nötterna och blanda i dem.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta under omrörning ner i chokladsmeten.
- Vänd i ett ägg i taget under omrörning. Baka i cirka 30 till 50 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Testa med toppen på en kniv.
- Servera kladdkaka med yoghurtglass, vanlig vaniljglass, grädde smaksatt med likör eller vaniljyoghurt. Söt sherry eller kaffe samt likör eller avec passar bra till kladdkaka.
Liknande recept
Kommentarer (0)