Kladdkakemuffins med Dumlekola och rostade hasselnötter

Serverar: 12 portioner

Ljuvliga och extra kladdiga muffins som kan avrunda vilken måltid som helst. Det är gott att toppa kladdkakemuffinsen med grädde, hasselnötter, citronmeliss och rivet apelsinskal.

Ingredienser

  • 12 Dumlekolor
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör, smält
  • ½ dl rapsolja
  • 11 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Rostade hasselnötter
  • Citronmeliss
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och lägg en Dumlekola i varje form. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
    3. Tillsätt vaniljsocker, salt, smör, olja och sirap i äggsmeten. Blanda ihop kakao, bakpulver och mjöl. Sikta ner det i smeten och rör runt. Rör ner chokladen.
    4. Fyll varje muffinsform med 2/3 av smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna utan bakduk.
    5. Garnera muffinsen med en klick grädde, rostad hasselnöt, citronmeliss och lite rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben