Kladdkakemuffins med mörk rom och salta jordnötter

Serverar: 16 portioner

Kladdiga och goda muffins med lite vuxnare smak. Rom kan bytas ut mot apelsinjuice.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 msk mörk rom eller apelsinjuice
  • 1 dl salta jordnötter
  • Bakformar i aluminium
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret och rom.
    3. Fördela smeten i 16 aluminiumformar stående på en bakplåt. Toppa med jordnötter. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben