Kladdkaksmuffins med det lilla extra

Serverar: 14 portioner

Lyxiga kladdkaksmuffins som med lätthet kan varieras beroende på smak.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 1 nypa salt
  • 1 ask Noblesse
  • 1 msk apelsinmarmelad
  • Topping, exempel
  • Kokos
  • Hallon eller andra bär
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200°C. Fördela 15 muffinsformar (medelstora) på en bakplåt, gärna dubbelt för stadga.
    2. Rör ägg och socker poröst - ju vitare desto bättre - och tillsätt sedan övriga ingredienser, mjölet sist. Observera att smöret helst inte ska vara kokhett och att mer mjöl kan tillsättas vid behov.
    3. Fyll formarna till två tredjedelar med chokladsmeten och låt stå i uppvärmd ugn i 11-15 minuter.
    4. Efter gräddning läggs en bit noblesse på varje muffin. När chokladen smält kan övrig topping strös över. En nypa per muffins.
    5. Låt svalna i kyl ett par timmar. Görs med fördel dagen innan.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    10
    6
    5
    1 h 15 min
    2
    3
    4.5
    10 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben