kladdkaksmuffins med apelsin

Tid: 30 minuter

Klassiskt kladdkakerecept som blir extra gott med en touch av apelsin.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 100 gram vit choklad
  • 100 gram mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält smöret
    3. Riv apelsinskalet fint
    4. Hacka den mörka chokladen
    5. Rör ihop alla ingredientser till en härlig smet
    6. Klicka ut i muffinsformar (folieformar är att rekommendera) Funkar även att göra i vanlig form, förläng då tiden i ugnen till runt 15-20 min.
    7. Ställ in mitt i ugnen i ca 12-13 minuter
    8. Smält den vita chokladen och ringla över
    9. Klart! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    suddrik 25 juni 2010

    Jättegott och busenkelt! Smälte chokladen ihop med smöret vilket gjorde det ännu enklare :-) Jag skulle ha velat veta hur många och hur stora muffins receptet gav. För mig blev det 12 stycken vanliga (inte gigantiska amerikanska alltså), men då hade jag i lite mer smör och 1 extra ägg.

    Naku 21 februari 2011

    Åh måste provas, men hur många muffins blir de och visst borde det gå att göra dem i en sån där ugnsäker form för muffins? Ser iaf väldigt gott ut!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben