Kladdmuffins med after eight-topping

Serverar: 12-14 portioner

Under det tjusiga mintchokladfluffet gömmer sig chokladbakelser med ett ädelt hjärta av kladd.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g after eight eller liknande mintchoklad
  • Dekor
  • Ev färgglada mint godisar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet.
    3. Skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna dubbla formar eller muffinsplåt, det gör bakelserna lite stabilare.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
    5. Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan. Tillsätt snabbt after eight och rör tills det hela smält ihop. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
    6. Vispa toppingen fluffig med elvisp. Spritsa den på bakelserna och dekorera eventuellt med färgglada mintgodisar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben