Klässbols blåbärspaj med maräng

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Smarrig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl socker
  • Marängtak
  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Arbeta samman smör och mjöl. Tillsätt äggulor och salt, arbeta snabbt ihop till en smidig deg. kavla ut så att degen täcker en pajform 25-30 cm i diameter.
    2. Fyllning: Strö lite vetemjöl över degen och sprid ut blåbären jämnt i formen. Strö över socker grädda i 15 minuter i 225 grader
    3. Marängtak: Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sedan ner sockret. bred ut marängsmeten över pajen och grädda ytterligare 10-15 minuter tills marängen fått fin färg. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (3)

    Dorisrecept 25 februari 2008

    Vilka grader ska pajen gräddas i?

    rittelittan 23 augusti 2008

    Den här pajen verkar jätte smarrig, undrar bara hur många grader den ska gräddas i :-)

    gunson 23 augusti 2009

    Mycket god. Minskade lite på sockermängd (ca ½ dl) både i fyllning och marängsmet, blev ändå tillräckligt söt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben