Klar currysoppa med kyckling

Serverar: 4 portioner

En supersnabb soppa där färdiggrillad kyckling strimlas och blandas direkt i buljongen. Komplettera gärna med bröd.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 röd paprika
  • 1 bit purjolök (ca 10 cm)
  • 1,2 l hönsbuljong (tärning+vatten)
  • 1 tsk curry
  • 2 dl majs
  • 1 påse krutonger (120 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i små bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolöken.
    2. Koka upp buljongen med curryn. Tillsätt kyckling, paprika, purjolök och majs och låt koka ca 5 min under lock
    3. Servera soppan med krutonger och matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben