Klassens kolakaka

Namnet kunde också vara "nougatkaka" med ljuvligt "knastrig" smaksättning Tips! Sikta gärna florsocker över kolakakan när den är kall. Mönster finns att köpa men man kan också själv klippa ut ett mönster i smörpapper och använda.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Nougat
  • 1 dl socker
  • 1 dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Börja med nougaten: Smält sockret i en stekpanna under omrörning. Tillsätt mandeln och häll upp massan på smord plåt att kallna. Bryt sönder den och grovstöt den i en mortel.
    2. Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och nougat. Häll detta i smeten och rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i en välsmord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.
    5. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
    6. Ugn 150°

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben