Namnet kunde också vara "nougatkaka" med ljuvligt "knastrig" smaksättning
Tips!
Sikta gärna florsocker över kolakakan när den är kall. Mönster finns att köpa men man kan också själv klippa ut ett mönster i smörpapper och använda.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Nougat
1 dl socker
1 dl hackad sötmandel
Instruktioner
- Börja med nougaten: Smält sockret i en stekpanna under omrörning. Tillsätt mandeln och häll upp massan på smord plåt att kallna. Bryt sönder den och grovstöt den i en mortel.
- Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och nougat. Häll detta i smeten och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en välsmord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 60 minuter. Pröva med en sticka.
- Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen.
- Ugn 150°
Liknande recept
Kommentarer (0)