Ingredienser
180 g rökt sidfläsk
1 gul lök
1 morot finhackad
1 blekselleristjälk finhackad
400 g nötfärs
150 g kycklinglever
1 buljongtärning
1 burk passerade tomater
3 dl rött vin
1½ dl vatten
1 tsk muskot färskriven
2 vitlöksklyftor pressade
Till servering
Tagliatelle färsk
Parmesanost
Tack för att du delar med dig detta recept till alla som aldrig ätit en ordentlig bolognese. Det är förvånansvärt få som har gjort det. Jag skulle bara vilka tillägga ett par saker. Det ska vara 50% nötfärs, 50% fläskfärs (alternativt 40% fläskfärs plus en salsicca (kryddad fläskfärs) som man klämmer in). Själv föredrar jag vanlig tagliatelle framför färsk som jag aldrig fått till al dente. Lessons learned (genom åren): Som receptskrivaren skriver, det ska sjuda läääääänge. Minst tre timmar. Kycklinglever är onekligen en viktig ingrediens. Jag vet att många är livrädda för inälvsmat, men våga prova! En sak dock. De som gör en stor sats och planerar att förvara såsen i kylskåp. Leversmaken tenderar att öka med tiden det får ligga och dra sig. Om så är fallet så kan ni minska mängden när ni tillagar såsen.
Har aldrig någonsin ätit en sådan här bolognese, ska bli kul att testa!
Denna är så fantastiskt god. Längesedan jag gjorde men den står på spisen nu igen.