Klassisk glögg

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

Jag tycker att det här verkar vara ett vettigt recept på egengjord glögg, men jag har fortfarande inte provat det själv.

Ingredienser

  • 0,75 l rött vin
  • 2 st kanelstänger
  • 8 st kryddnejlikor
  • 12 st kardemummakärnor
  • 5 tsk strösocker
  • 1,5 dl vodka, mörk rom eller konjak efter tycke och smak
  • Sötmandel
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan.
    2. Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan.
    3. Sjud tills glöggen nästan kokar, slå sedan upp i de förberedda muggarna eller glasen..

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben