Klassisk köttsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En klassiker

Ingredienser

  • 1 ½ l vatten
  • 600 g nötkött
  • 2 tsk salt
  • 6 vitpeppar, hel
  • 1 lagerblad
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 palsternackor
  • ½ dl persilja, finhackad
  • Vitpeppar, malen
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.
    2. Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
    3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
    4. Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben