Klassisk köttsoppa
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
En klassiker
Ingredienser
1 ½ l vatten
600 g nötkött
2 tsk salt
6 vitpeppar, hel
1 lagerblad
3 morötter
1 purjolök
2 palsternackor
½ dl persilja, finhackad
Vitpeppar, malen
Instruktioner
Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1.5 timme eller tills det blir mört.
Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
Skär köttet i mindre bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.
Liknande recept
Kavring klassisk
5
6
9
Tagliatelle al Ragù Classico - Tagliatelle med en klassisk köttfärssås
1 h 15 min
4
köttsoppa med Västerbottenklimp
1 h
4
Finsk köttsoppa med köttfärs
3.5
45 min
4
2
klassisk rosa prinsesstårta
1 h
10-12
Köttsoppa a la Hagalund
2 h
6
Klassisk gravlax med mersmak
2 d
12-14
Klassisk torsksufflé
4
Klassisk jordgubbstårta
12-14
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!