Klassiska engelska scones

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda till te.

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk 3%
  • Ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
    2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
    3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
    4. Vispa samman ägg och mjölk.
    5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen, cirka 3 cm tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
    6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
    7. Grädda tills gyllene färg i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    strimma21 21 augusti 2010

    Mmm, Leilas fantastiska scones, jag bakar dem så ofta jag kan:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben