Klassiska engelska scones

Serverar: 8 portioner

Tid: 10 minuter

Jätte gott, och går fort att laga till. Jätte poppis på morgonen.

Ingredienser

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk 3 %
  • ägg
  • mandelspån
  • råsocker till pensling
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
    2. 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
    3. 3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
    4. 4. Vispa samman ägg och mjölk.
    5. 5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
    6. 6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
    7. 7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
    8. 8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (1)

    Corellis 25 februari 2009

    Jättegoda scones!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben