Klenätor

Hör julen till

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1 1/2 dl smält smör
  • 1/2 sup brännvin (2-3 cl)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Mjöl så att det går att baka
  • Instruktioner

    1. Degen ska vila över natten.
    2. Blanda allt och gör en smidig deg. Degen kavlas tunt på mjölat bakbord. Sporra ut sneda avlånga bitar, ca 3 cm breda och 10 cm långa. Sporra en skåra i mitten på varje bit. Trä in den ena snibben genom skåran och drag ut den så att kakan blir vriden på mitten.
    3. Hetta upp fettet i en gryta med tjock botten. Lägg i en liten bit deg som ska bli gulbrun på ca 1 min. Lägg i och fritera några klenäter i taget tills de blir gulbruna. Tag upp med ex en hålslev och låt dem rinna av på papper. Vänd dem i strösocker medan dem är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben