Blanda mjöl, ägg, olivolja, råsocker och salt med elvispens degkrokar i en rejäl bunke.
Tillsätt vinet lite i taget och arbeta degen smidig, först med maskinen, sedan med kraftfull handknådning.
Låt degen vila inlindad i plastfolie någon timme.
Blanda vitt socker och kanel i djup tallrik.
Lägg tre lager kökspapper på en flat tallrik.
Häll olja i fritös eller tjockbottnad kastrull med lös hushållstermometer, hetta upp till 190 grader.
Dela degen i fyra bitar, kavla varje till en smal remsa cirka 2 mm tjock och drygt 10 cm bred.
En pastamaskin är perfekt att kavla med!
Sporra långsidorna av degen krusig och tvärsporra sedan 3 cm breda bitar längs hela degen.
Sporra också en 4 cm skåra på längden mitt på varje degbit. Vräng ena degänden genom skåran och dra ut på andra sidan.
Fritera 7–8 kakor i taget ett par minuter, vänd och låt andra sidan få lika lång tid.
Ta upp med hålslev och låt rinna av på kökspapper ett par minuter innan kakorna vänds i kanelsockret. Kan frysa