Goda och inte torra. Ett mycket bra recept som går i arv i vår släkt.
Ingredienser
4 ägg
2 hg socker
1 hg smör
4 ½ hg mjöl
3 tsk bakpulver
5 cl vodka
Skal av en citron
Olja eller kokosfett till fritering
Instruktioner
Degen gör man dagen innan så den får vila under natten.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör sedan i det smälta smöret och övriga ingredienser.
Degen är ganska så kletig men stelnar under natten.
Baka in mer mjöl om det behövs när du ska kavla ut degen.
Gör så här:
Kavla ut en rektangel, ha ganska mycket mjöl under degen så den inte fastnar.
Sporra ut 3 cm breda och ca 12 cm långa bitar. gör en skåra i mitten och trä den ena snibben igenom skåran, vips så har du en klenät.
Häll olja i en gryta eller använd en fritös om du har en sådan.
Fritera ca 30 sekunder på varje sida. Dom ska vara gyllene inte för mörka. Vänd sedan i socker . Ät och njut!
Behöver fysas annars blir dom torra.
Kanongoda och lätta att göra.