Klyftpotatis med tomatdip

Serverar: 4 portioner

Ugnsstekta klyftor av potatis och sötpotatis med kryddig tomatdip, utmärkt som aptitretare.

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar
  • 450 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk timjan
  • 6 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ röd paprika, fintärnad
  • 2 stora tomater, fint tärnade
  • Instruktioner

    1. Hetta upp ugnen till 200 grader. Skrubba bakpotatisen och sötpotatisen under rinnande kallt vatten och torka dem torra med hushållspapper. Skär i klyftor.
    2. Blanda i olja och citronsaft i en skål. Lägg i klyftorna och vänd dem så att de täcks av olja och citron. Lägg över klyftorna och oljan i en ugnsfast form i ett lager och strö över hälften av timjanbladen.
    3. Ugnsstek klyftorna cirka 30 minuter tills de är mjuka på insidan och knapriga på utsidan, vänd klyftorna 1-2 gånger under tiden. Lägg upp på hushållspapper och låt oljan rinna av.
    4. Gör dipsåsen genom att blanda tomatpuré, vitlök, schalottenlök,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben