Knäck med pinjenötter

Serverar: 75 portioner

Ett måste bland årets julgodis!!!

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
    2. Blanda samman grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka utan lock tills smeten håller för kulprovet (det tar 20-40 minuter beroende på hur vid kastrullen är). Rör då och då i smeten.
    3. Rör ner pinjenötter, ströbröd och smör i knäcksmeten. Fördela smeten i små knäckformar. Låt knäcken stelna och förvara den i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben