Knäckebröd till jul

Visst ska det vara eget knäckebröd till jul!

Ingredienser

  • 1 ½ l mjölk
  • 1 ½ kg vetemjöl
  • 750 g rågsikt
  • 120 g jäst
  • 190 g margarin
  • 90 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ msk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i stor bunke och slå över degspadet. Blanda ner mjöl, rågsikt, socker, salt och bakpulver. Jäses 30 min. Brödet bakas ut och gräddas direkt i ca 1-5 min i varm ugn (250-275°C). Det blir bäst om man har en ugnsten eller pizzasten. Annars får man lägga det på heta plåtar. Degen ska kavlas riktigt tunt. Man ska nästan se i genom den. Använd gärna en kruskavel och nagga brödet ordentligt.
    2. Passa brödet noga i ugnen så att det inte bränns!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben