Knäckflarn

Serverar: 50 portioner

Tid: 20 minuter

Många kakor blir det, går utmärkt att frysa in

Ingredienser

  • 150 g svenskt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Klicka upp smeten på bakplåtspappers klädd plåt. (OBS! små klickar, de brer ut sig mycket!) in i ugn 200 grader ca 5min

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 3 mars 2008

    Hej! Gjorde dessa igår kväll, fick ut 52 st ,de var kanongoda! Ville bara tacka för ett bra recept/Kram Linda

    Fridalius 1 januari 2010

    De var kanongoda! Vi gjorde korgar till sorbet av dem, det blev 13 st, de behövde ca 8 minuter i ugnen och fick svalna lite innan de lades över botten på glasen. Mmmm, nyårssuccé!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben