Mandelgräddfyllda knäckflarn

Serverar: 25 portioner

Flarnen gräddas i ca 6 omgångar med endast 4 kakor åt gången. När en plåt gräddas hinner du böja till de nygräddade flarnen på pinne medan de fortfarande är varma

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1/4 dl ljus sirap
  • 1/4 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mandelmassa
  • ½-1 lime, rivet skal
  • Garnering
  • 200 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 200 grader
    2. Flarn: smält smöret och ta sedan kastrullen från värmen. Rör i resten av ingredienserna.Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper, ca ½ msk per klick och 3-4 st klickar på varje plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 minuter.
    3. Lossa flarnen från plåten direkt och rulla dem runt en pinne, t ex från en brödkavel eller liknande köksredskap. Låt svalna.
    4. Mandelgrädde: Riv mandelmassan fint. Vispa grädden och blanda med mandelmassan och det rivna limeskalet till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med mandelgrädden.. Spritsa in grädden i kakorna. Lägg dem i frysen minst 1 timme.
    5. Garnering: Doppa ändarna i smält blockchoklad. Låt stelna på bakpapper.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    50
    2

    Kommentarer (1)

    frucaos 6 april 2010

    Det här receptet hittade jag hos svärmor nu i påskveckan och provade till mammas 65-årsdag. MIssade att de skulle göras så små - så fick bara ut hälften så många. De blev lite svårhanterliga ... Hoppade över limen i fyllningen eftersom flera av mina familjemedlemmar inte tycker om citrus i bakverk. Mycket goda - kommer definitivt göras igen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben