Knäckiga havrekakor doppade i choklad

Serverar: 50 portioner

Liten festlig kaffekaka.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 2,5 dl socker
  • 6 dl havregryn
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk mellangrädde
  • Garnering
  • 150 g blockchoklad
  • 2 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält margarinet. Rör ihop resten utom chokladen och margarinet. Häll i det smälta margarinet.
    3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
    4. Grädda i 10-15 min i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Skär den sedan i bitar.
    5. Smält chokladen och margarinet. Doppa halva kakaorna i den smälta chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben