Knäckiga havrekakor doppade i choklad
Serverar:
50 portioner
Liten festlig kaffekaka.
Ingredienser
200 g margarin
2,5 dl socker
6 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 msk ljus sirap
2 msk mellangrädde
Garnering
150 g blockchoklad
2 msk margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet. Rör ihop resten utom chokladen och margarinet. Häll i det smälta margarinet.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i 10-15 min i mitten av ugnen. Låt kakan svalna. Skär den sedan i bitar.
Smält chokladen och margarinet. Doppa halva kakaorna i den smälta chokladen.
Liknande recept
Nöt- och kokoskakor doppade i choklad
5
1
Torkade aprikoser doppade i choklad
10 h 20 min
Havrekakor med ljus choklad
5
30 min
40
2
Havrekakor med choklad
4
10 min
Choklad och havrekakor
2
20
Havrekakor med vit choklad
5
30 min
25
1
Havrekakor med choklad
Rosa Cupcake doppade i vit choklad
4
15 min
10-15
1
Havrekakor med choklad och russin
3
45 min
25
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!