Sill har ätits i Sverige sedan urminnes tider och ansågs väl tidigare som "fattigmat". Numera tycker många att stekt sill är en delikatess.
Ingredienser
4 urvattnade sillfiléer
1 ägg
1 äggula
2 msk ströbröd
2 msk vetemjöl
Smör eller margarin
Sås
1 medelstor rödlök
3 dl gräddmjölk
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
Instruktioner
Torka filéerna samt vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Klappa fast paneringen ordentligt.
Stek filéerna noga tills de fått en mörkbrun och knaprig yta.
Skala och skär rödlöken fint. Fräs den tills den är mjuk, pudra på mjölet och tillsätt gräddmjölken. Smaksätt såsen försiktigt (med tanke på att sillen är salt ).
Servera med ångande nykokt skinnpotatis och inlagda rödbetor.
Alltid en klassiker och fantastisk god!!