Knaperstekt salt sill med löksås

Serverar: 4 portioner

Sill har ätits i Sverige sedan urminnes tider och ansågs väl tidigare som "fattigmat". Numera tycker många att stekt sill är en delikatess.

Ingredienser

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk vetemjöl
  • Smör eller margarin
  • Sås
  • 1 medelstor rödlök
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Torka filéerna samt vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Klappa fast paneringen ordentligt.
    2. Stek filéerna noga tills de fått en mörkbrun och knaprig yta.
    3. Skala och skär rödlöken fint. Fräs den tills den är mjuk, pudra på mjölet och tillsätt gräddmjölken. Smaksätt såsen försiktigt (med tanke på att sillen är salt ).
    4. Servera med ångande nykokt skinnpotatis och inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    lillawe 19 februari 2012

    Alltid en klassiker och fantastisk god!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben