Knaprig smulpaj

Serverar: 6-8 portioner

De syrliga äpplena smakar förträffligt till det lite knapriga söta smultäcket.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • Ca 3/4 kg syrliga äpplen
  • 2 dl rörsocker strö
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 msk grädde
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Skala och skär äpplena i tunna klyftor, lägg dem i formen.
    3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det smälta smöret. Tillsätt sirap och grädde och häll över äpplena.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig.
    5. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben