Knapriga havrekakor

Serverar: 30 portioner

Förvara gärna degen i frysen, skiva upp direkt från fryst och grädda efter hand. Använd ren havre så blir kakorna glutenfria av bara farten. Välj om du vill göra enkla eller lyxkakor. Lyxkakor - bred nutella eller glass mellan två kakor - doppa ena halvan i smält choklad. Strö över kokos eller hackade nötter och låt chokladen stelna.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl havremjöl
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör
  • 2 msk mjölk, 3%
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, havremjöl, majsstärkelse, socker, salt och bakpulver i en bunke. Tärna kallt smör och lägg i en matberedare. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna.
    2. Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en tjock rulle, ca 20 cm lång. Linda in i plastfolie. Låt vila i kylen i minst 1 timme. Frys eventuellt in till senare.
    3. Vid gräddning: Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Skär degrullen i ½ cm tjocka skivor och fördela på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben