Förvara gärna degen i frysen, skiva upp direkt från fryst och grädda efter hand. Använd ren havre så blir kakorna glutenfria av bara farten. Välj om du vill göra enkla eller lyxkakor.
Lyxkakor - bred nutella eller glass mellan två kakor - doppa ena halvan i smält choklad. Strö över kokos eller hackade nötter och låt chokladen stelna.
Ingredienser
3 dl havregryn
1 dl havremjöl
3/4 dl majsstärkelse
1 dl socker
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
100 g kallt smör
2 msk mjölk, 3%
Instruktioner
- Blanda havregryn, havremjöl, majsstärkelse, socker, salt och bakpulver i en bunke. Tärna kallt smör och lägg i en matberedare. Tillsätt mjölk och de torra ingredienserna.
- Mixa snabbt ihop till en deg. Forma degen till en tjock rulle, ca 20 cm lång. Linda in i plastfolie. Låt vila i kylen i minst 1 timme. Frys eventuellt in till senare.
- Vid gräddning:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär degrullen i ½ cm tjocka skivor och fördela på bakpappersklädda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna på ett galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)