Knapriga havrekakor

Serverar: 40 portioner

Åt dem hos en väninna. Ja, de var verkligen möra och knapriga. Riktigt goda och inte alls svåra att göra.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman allt. Tillsätt 1-2 msk vatten om det behövs för att binda samman degen.
    2. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut till fingertjocka längder, ca 40 cm långa. Lägg på plåt.
    3. Grädda i 225* tills kakorna ser färdiga ut. Skär genast i sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 14 juli 2008

    Goda och lätta att baka. Påminde lite om kolakakor. Jättegoda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben