Knapriga skorpor med en härlig rosa färg

Serverar: 40 portioner

Lite annorlunda och supergoda skorpor med frön och rödbeta.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 3/4 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 1 msk vaniljsocker
  • ½ liten finriven rödbeta eller vanlig röd karamellfärg
  • Topping
  • 1 ägg
  • Hackade pumpakärnor eller annat valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, socker och vaniljextrakt vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner riven rödbeta. Blanda ner vetemjöl, kardemumma, bakpulver och till sist pumpakärnor.
    3. Forma degen till fyra längder på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och toppa med valfri topping. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. skär längderna i ca 1½ cm tjocka bitar. Låt skorporna eftertorka på 100 grader i ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben