Knickerbocker glory med ananas

Serverar: 4 portioner

Vackert, gott, raffinerat och enkelt.

Ingredienser

  • 4 kulor youghurtglass , vanilj
  • 4 kulor youghurtglass , jordgubb
  • ½ färsk ananas skuren i bitar eller ananas på burk , 400 g
  • 2 dl vispad mellangrädde
  • ½ dl hackade valnötter
  • Maraschinobär till garneringen
  • Hallonsås
  • ½ liter färska hallon eller 350 g frusna
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Mosa hallonen i en skål. Rör ner florsocker och citronsaft och rör ut det till en jämn sås.
    2. Kyl 4 portionsglas tills de är riktigt kalla. Lägg 1 kula youghurtglass med vaniljsmak i varje glas och 1 msk ananasbitar ovanpå. Häll på 2 msk hallonsås per glas, ovanpå ananasen.
    3. Tillsätt 1 kula youghurtglass med jordgubbssmak ovanpå hallonsåsen. Fördela ut ytterligare 1 msk ananasbitar och 2 msk hallonsås per glas.
    4. Toppa varje glas med en klick vispgrädde. Strö över valnötter och garnera med maraschinobär. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben