Kobana (japansk äggomelett)

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Denna omelett används med fördel till maki-sushi och desa kallas då Kobana-maki. Receptet räcker till två kobana.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ tsk socker
  • ½ krm salt
  • ½ tsk rapsolja, till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna med en gaffel i en skål. Hetta upp en stekpanna eller lagg med lite olja i tills den är mycket het.
    2. Slå i hälften av äggblandningen och luta pannan runt så att den bildar ett tunt lager.
    3. Låt steka i några minuter tills omeletten blivit fast, vänd och stek andra sidan i några sekunder. Ta upp ur pannan och låt ställ att svalna.
    4. Upprepa med resten av smeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben