Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Husmorsornas kök.... Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa är liksom inte bara en soppa, det är en hel trerättersmåltid i en! Receptet kommer från boken Husmorsorna.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 sköljd stor kyckling
  • 400 g palsternacka
  • 400 g rotselleri
  • 3 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 msk + 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk curry
  • 2 tsk torkad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk maizena
  • 6 dl grädde
  • 1 skvätt sherry
  • 2 dl skalade räkor
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingen. Hacka palsternacka, rotselleri, lök och morötter i bitar.
    2. Koka upp vatten med buljongtärningen och lägg i kycklingen hel. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon. Låt koka i ca 1 timme.
    3. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De kokta grönsakerna mixar du till en puré. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna.
    4. Såsen: Hacka dillen. Riv pepparroten. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda allt med gräddfilen.
    5. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
    6. Rör ut maizena med 1 dl grädde. Ner med allt i soppan. Häll ner resten av grädden och en skvätt sherry. Låt soppan få ett hastigt uppkok.
    7. Servera purén med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben