Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Husmorsornas kök....
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa är liksom inte bara en soppa, det är en hel trerättersmåltid i en!
Receptet kommer från boken Husmorsorna.
Ingredienser
2 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 sköljd stor kyckling
400 g palsternacka
400 g rotselleri
3 gula lökar
4 morötter
1 msk + 2 tsk torkad dragon
1 msk curry
2 tsk torkad basilika
Salt
Peppar
4 msk maizena
6 dl grädde
1 skvätt sherry
2 dl skalade räkor
Sås
3 dl gräddfil
1 dl dill
1 msk riven pepparrot
2 vitlöksklyftor
Instruktioner
- Skölj kycklingen.
Hacka palsternacka, rotselleri, lök och morötter i bitar.
- Koka upp vatten med buljongtärningen och lägg i kycklingen hel.
Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
Låt koka i ca 1 timme.
- Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål. De kokta grönsakerna mixar du till en puré.
Sila buljongen som är kvar och låt den kallna.
- Såsen:
Hacka dillen. Riv pepparroten. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda allt med gräddfilen.
- Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
- Rör ut maizena med 1 dl grädde. Ner med allt i soppan. Häll ner resten av grädden och en skvätt sherry.
Låt soppan få ett hastigt uppkok.
- Servera purén med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.
Liknande recept
Kommentarer (0)