Köksmästarens festgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Fläskfilé med currydoftande bananer, äpple och hollandaise.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g bacon
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • Curry
  • 3 bananer
  • Färdigköpt hollandaise
  • Instruktioner

    Putsa köttet och skär det i 2 cm tjocka skivor. Stek dem i en dryg minut på varje sida. Krydda. Lägg över dem i en ugnssäker form. Slå skyn över. Skala läk och äpple. Skär dem i tärningar. Klipp baconet i bitar, stek det i pannan tillsammans med lök och äppeltärningar. Salta och strö på curry. Fördela det över filéerna. Skala bananerna, skär dem tvärs över och klyv dem i 4 delar. Stek dem lätt i lite matfett. Dofta över curry. Lägg över dem i formen. Bred hollandaisen över. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter. Servera med exempelvis kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben