Festgratäng

Serverar: 6 portioner

Jätte gott men ganska kryddigt, minska ner på ingefära tror jag att man ska göra.

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk margarin
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk curry
  • 2 tsk ingefära malen
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 tomater
  • 600 g potatistärningar, fryst
  • Rikligt med smakrik riven ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Bryn den hackade löken i margarinet och tillsätt köttförsen. Låt allt fräsa en stund. finfördela med en gaffel. Tillsätt tomatpuré och de krossade tomaterna samt alla kryddor Lägg hälften av färsen i en gratängform Skiva tomaterna och lägg över färsen bred över resten av färsen och därefter potatistärningarna som ska vara tinade Strö över osten Gratinera i ugnen ca 30 minuter eller tills gratängen har fått fin färg. Servera rikligt med grönsaker till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben