Köksmästarens havskräftor
Ett recept jag tyvärr inte kan ta del av, men dela med mig av det kan jag göra! Det är hämtat ur "Tour de France" av Siv och Key L Nilson och de skriver så här: "En verkligt god rätt på havskräftor åt vi härnere (i Camargue) och den som har råvaran inom räckhåll kan gärna pröva den. Den kan göras i ordning 5-6 timmar i förväg."
Ingredienser
Ca 8 havskräftor, kokta eller okokta
Marinad
1 dl matolja
1½ dl torrt vitt vin
3 msk majonnäs
3 tsk ljus fransk senap
2 klyftor vitlök
1 lagerblad
8-10 vitpepparkorn
1 krm timjan
1 krm basilika
1 dl finhackad dill
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Ta av kräftklorna genom att bryta dem intill kroppen. Knäck dem på ett par ställen med en nötknäckare och lägg dem på ett fat. Dela kräftorna genom att sticka in en vass kniv bakom huvudet och skära på längden. Lägg dem med köttsidan upp i en långpanna eller på ett stort, ugnssäkert fat. Ta bort magsäcken som sitter vid huvudet.
- Blanda olja, vin, majonnäs, senap och pressad vitlök och vispa det med en elvisp tills det går ihop. Stöt lagerblad, vitpeppar, timjan och basilika i en mortel och blanda ned det tillsammans med dillen. Häll marinaden i skalen och låt kräftorna stå svalt 2-6 timmar.
- Gratinera kräftorna. Beräkna 7-8 minuter för kokta, 10-12 minuter för okokta. Ös med skyn.
Liknande recept
Kommentarer (0)