Körsbärs- och chokladmuffins

Serverar: 12-14 portioner

Choklad och körsbär är en utmärkt kombination i dessa lyxiga muffins.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg, delade i gulor och vitor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 200 g körsbär, urkärnade
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • 16 körsbär
  • Mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikro. Låt den svalna. Vispa smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggulorna, en i taget, och vispa mellan varje. Tillsätt chokladen och vispa slätt.
    3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Vänd ner dem i smeten tillsammans med mjölken. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
    4. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll dem till 2/3 med smeten. Fördela körsbären i formarna och tryck ner bären i smeten. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna.
    5. Vispa grädden blandad med florsocker och kakao. Spritsa den på muffinsarna och garnera med ett körsbär och hackad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben