Köttälskarens smulpaj

Serverar: 4 portioner

Jättegod och jätteenkel att göra!

Ingredienser

  • 400 g griskött,skinka eller bog
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor (valfri färg)
  • Margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Soja
  • 2 dl rödvin (eller buljong)
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Smuldeg
  • 100 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär köttet i strimlor.Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Bryn köttet i matfett i en stor stekpanna Rör i lök och paprika. Tillsätt salt,peppar,soja,rödvin och grädde. Låt det koka i ca 10 minuter. Rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt det i röran. Häll sedan röran i en smord ugnsfast form.
    3. Blanda matfett och mjöl till en smulig blandning. Strö det över köttröran.
    4. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter,tills smuldegen har fått lite färg. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben