Köttbullar i dillsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Spännande bullar i sötsur dillsås

Ingredienser

  • 4 hg fläsk eller blandfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl riven morot
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 ägg
  • Lag att koka i
  • 4 dl vatten
  • 4 msk ättikssprit
  • 5 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • Dill
  • Sås
  • 1 ½ msk matfett
  • 2 ½ msk. vetemjöl
  • Dill
  • Kokspadet
  • Vatten skvätt
  • Lite grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till bullarna och gör som vanliga köttbullar. Koka lagen och lägg ner bullarna. låt koka ca.20 min. Ta upp bullarna,sila lagen, tillsätt ev lite mer vatten. red av med smör och vetemjöl. Tillsätt hackad dill ev. tillsätt lite grädde och krydda lite mer om du tycker så
    2. Servera med kokt potatis

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben