Köttbullar i het currysås

Serverar: 4 portioner

Svensk-indiska köttbullar.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • Sås
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk mangochutney
  • ½ -1 krm sambal oelek
  • Garnering
  • 1-2 bananer
  • Curry
  • ½ -1 dl jordnötter
  • Ev färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet. Forma runda bullar. Stek köttbullarna gyllene runtom i lite matfett. Minska värmen och låt dem eftersteka 3-5 minuter.
    2. Smält matfettet till såsen i en kastrull tillsammans med curryn. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och kalvfond. Låt såsen småkoka under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche, mangochutney och sambal oelek. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av den. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
    3. Skala och skiva bananerna. Stek dem i lite matfett. Strö över lite curry. Garnera köttbullsfatet med bananer, jordnötter och eventuellt färsk koriander och servera ex med ris.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben