Köttbullar i lingonsås

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 4 msk ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 500 g mager nötfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kummin
  • 1 msk finhackad gul lök, smörfräst
  • Sås
  • ca ½ dl sky
  • 2 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsyoghurt eller grädde
  • ½-1 dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd med mjölken och låt svälla ca 10 minuter. Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Skölj händerna i kallt vatten och forma köttbullarna, ca 28 stycken. Bryn köttbullarna i smör i omgångar i en stekpanna. Låt dem eftersteka på svag värme. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten och sila ner skyn i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning samt vetemjölet utrört i lite vatten. Koka upp och koka några minuter. Blanda i yoghurten och lingonsylten, koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem bli varma. Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben